Lasagne-sangen
Tips og tricks 26. november 2023Kan du endnu ikke lasagne-sangen? Jamen så får du den her: "Kødsovs, hvid sovs, ost, lasagne!" der skal gentages mindst fire gange!
Du skal bruge 3-4 økologiske løg, 3-4 fed økologiske hvidløg, 2 dåser flåede tomater (økologiske), 1 dåse tomatpuré, 400 g. økologisk oksekød, en teskefuld tørret basilikum og en teskefuld tørret oregano samt salt og peber til kødsovsen, hvis du skal lave mad til fire personer (ikke grov-ædere).
Til din hvide sovs skal du bruge en god klat smør, en god skefuld hvedemel, knap en liter letmælk samt salt og peber.
Så skal du bruge lasagneplader samt mozzarella (ost).
Når din kødsovs er rørt sammen, skal den i et fad og fordeles i lag og det er her du skal synge lasagne-sangen "Kødsovs, hvid sovs, ost, lasagne!" Afslut med "Hvid sovs efter mindst 4 lag". Herefter skal lasagnen bage videre i en 200 grader varm ovn, i ca. 35-40 minutter
Sådan gør du:
Purér løg, f.eks. med en blender helt fint. Switch massen af i en wok-pande (gryde) med olie. Hæld den switchede masse på en tallerken, og brun oksekødet i samme wok-pande. Salt og peber tilføjes løbende.
Når kødet er brunet, tilføjes løgmassen og der røres rundt.
Purér flåede tomater, begge dåser, og tilføj massen til kødsovsen. Rør rundt, og tilføj tomatpuré, grofthakkede hvidløg, basilikum og oregano. Husk salt og peber. Lad kødsovsen simre mens du laver den hvide sovs.
Smelt smør for svag varme, og rør melet sammen til du får en klump. Tilføj - under omrøring - lidt mælk (måske 2 dl.) ad gangen.
Skru ikke for højt op varmekilden hvis du arbejder på et induktionskomfur, da du risikerer at mælken brænder på!
Når alt mælken er tilsat, og du har en tykflydende, hvid sovs, så lad den småkoge i ca. 5 minutter under opsyn(!) (omrøring) ved svag varme, så sovsen ikke smager af mel.
Nu skal du synge lasagne-sangen "Kødsovs, hvid sovs, ost, lasagne!" mens du fordeler ingredienser i nævnte rækkefølge, i fine lag!
God appetit!